icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

PODSEĆA NA PICU, ALI JE - MNOGO UKUSNIJE! Domaće testo sa bogatim NADEVOM idealno je za večeru, a pravi se NIKAD LAKŠE!

Podeli:

Iako ovo testo na prvi pogled podseća na picu, radi se o nečemu mnogo ukusnijem.

foto: youtube screenshot
foto: youtube screenshot

Sastojci:

 

300 ml vode

10 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

450-500 gr brašna

 

Nadev:

 

kečap

100 gr šunke

50 gr suve kobasice

100 gr suve slanine

3 kisela krastavca

malo čeri paradajza

50 gr štapiće kačkavalja

1 žumance origano

malo kačkavalja

 

testo
foto: youtube screenshot

Priprema:

 

Kvasac potopiti u mlaku vodu dodati šećer, brašno so i zanesiti glatk otesto i ostaviti da odmori. Istresti testo na sto pa ga razviti što tanje. u litove šunke uviti štapiće i redjati po testu blizu ivice u krug, Saviti ivice i pritisnuti Sredinu premazati kečapom i rasporediti nadev po želji. Paradajz iseći pa ga staviti izmedju svake rolnice.

 

Ostaviti da poraste pa je premazati žumancetom i narendati malo kačkavaljem. Peći na 220 stepeni C oko 20-25 min.

 

 

Inicijalizacija u toku...