icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

iznenadićete se

NISU MASNI, USPEVAJU SVIMA, PRAVE SE BRZO! Najukusniji uštipci koje će obožavati cela porodica (RECEPT)

Neodoljivog su ukusa, a prave se bez jaja, mleka, jogurta...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 5 kašičica ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca
  • po potrebi mlake vode


Priprema


U prosejano brašno dodati sve sastojke i dodavanjem mlake vode zamesiti kompaktno, nelepljivo testo, ni tvrdo ni premekano, kao za pitu, premazati sa malo ulja i ostaviti pokriveno da odmori 20-ak minuta.

 

Na pobrašnjenoj podlozi razviti testo na debljinu od jedan centimetar. Izrezati u željene oblike. U dubljem tiganju zagrejati ulje i pržiti uštipke. Kad lepo porumene s obe strane, gotovi su.

 

Poslužite uz pavlaku, kajmak, paštetu, šunku, uz bilo šta...