Povrće koje je prebogato hranljivim materijama odlična je baza za jelo koje će brzo postati omiljeno u vašem domu
Sastojci:
- velika glavica karfiola
- 400 mililitara neutralne pavlake
- 150-200 grama prezle
- jedno veće jaje
- 4 kašike ulja
- soli po ukusu
- (ako spremate s mesom) 400-500 grama mlevenog svinjskog mesa
Priprema
Glavicu karfiola dobro operite, očistite, isecite na deliće i prokuvajte u posoljenoj vodi. Ukoliko spremate s mesom, prodinstajte meso sa crnim lukom. Prezle propržite na malo ulja.
U jednoj dubljoj činiji pomešajte prethodno proceđen karfiol, pomešajte ga s prezlom. Ako spremate jelo s mesom, poređajte karfiol, pa preko meso, pa odozgo još jedan sloj karfiola — kao za musaku. Ukoliko pripremate bez mesa, onda samo pomešani karifol i prezlu sipajte u vatrostalnu posudu, potom pomešajte pavlaku za kuvanje s umućenim jajetom i time prelijte karfiol.
U rerni prethodno zagrejanoj za 180 stepeni pecite ne duže od pola sata.