icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NAJUKUSNIJI PRILOG MESU

DOPAŠĆE VAM SE ČAK I AKO NISTE BILI LJUBITELJ! Ovako pripremljen KARFIOL do sada niste probali (RECEPT)

Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća imaće samo reči hvale. Možete praviti karfiol kao prilog lovačkim šniclama i služiti uz neku salatu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 glavica karfiola

2 jajeta

50 ml mleka

so, biber

malo slatke mlevene paprike

30 g brašna

malo maslinovog ulja

2 čena belog luka

 

Priprema:


Karfiol očistite i isecite na manje delove. Zatim ga kuvajte na pari pola sata. U posudu sipajte jaja, posolite, pobiberite, pa dodajte slatku mlevenu paprku, mleko, maslinovo ulje i zgnječen beli luk. Sve dobro promešajte.

 

Dodajte postepeno brašno, sve vreme muteći žicom. Umočite karfiol u smesu, stavite u pleh, pa pecite u rerni na 180°C nekih 15 minuta.