ODLIČAN RUČAK

SOČNIJE I MEKANIJE JOŠ NISTE PROBALI: Recept za PILETINU U MLEKU potpuno je ZALUDEO internet

0

Sa par sastojaka i uz malo truda napravite najmekše i najsočnije belo meso do sada.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

500 g belog mesa

2 kašike brašna
začini: so, suvi začin, origano, kari, beli luk u prahu

25 g maslaca ili margarina

3 kašike ulja

300 ml mleka

150 g mariniranih šampinjona (po želji)

 

Priprema:


Svaki komad piletine isecite po dužini, pa prepolovite. Malo izlupajte i posolite. Zatim meso dobro uvaljajte u brašno. Ulje i maslac stavite u šerpu i zagrejte, pa dodajte meso i propržite sa obe strane.

 

Kada se meso uprži, dodajte mleko i krčkajte još nekih 10 minuta. Potom dodajte seckane marinirane pečurke i začine.

 

Krčkajte još 2-3 minuta.

 

 

makonda-tracker