recept dana

ZABORAVITE NA KUPOVNE NAMAZE: Uz ovaj recept napravite domaći MARGARIN, koji će svi ukućani obožavati!

0

I početnici će uspeti da ga pripreme.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

Pola šoljice mleka / vode

jedna šoljica ulja (suncokretovo ili mešavina maslinovog i suncokretovog) ili pola šoljice suncokretovog ulja i pola šoljice kokosovog ulja

žumance

jedna čajna kašika limunovog soka

pola kašike soli

 

Priprema; 

 

Za pravljenje su potrebni:

 

Mikser, dve činije (različitih veličina, kako bi mogle stati jedna u drugu ) i led.

U većoj činiji izdrobite led i dodajte malo vode kako bi se održavala temperatura oko 0 stepeni C. U manju posudu, uronjenu u veću sa ledom, dodajte sastojke na sledeći način:

 

Zagrejte vodu i ulje na otprilike 40 stepeni. U manju posudu ulijte ulje u koje ste ranije umešali žumance i na najjačoj brzini mutite.

 

Dodajite pomalo mleka/vode i mutite još oko dva minuta dok se voda i ulje ne povežu. Dodajte limunov sok i so pa lagano mutite dok se margarin ne zgusne. Po želji na kraju možete da dodate i neki začin po želji.

 

Margarin prebacite u neku posudu i čuvajte u frižideru. Najbolje je koristiti ga u roku dva-tri dana.

puter
foto: Profimedia

 

 

 

makonda-tracker