recept dana

BRZO I LAKO: MIMOZA salata pravi se očas posla, a ukus će vas ODUŠEVITI

0

Priprema je veoma brza i laka, a ukus će vas oduševiti.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

4 krompira

6 tvrdo kuvanih jaja

200 g stišnjene šunke ili šunkarice

300 g tvrdog sira (kačkavalj)

1 pavlaka

100g majoneza

so,biber

 

Mimoza salata
foto: Shutterstock

Priprema:

 

Skuvati krompir u ljusci i ohladiti ga.

 

Jaja kuvati duže od 5 minuta, tako da žumance ne bude rovito.

 

Napraviti preliv za salatu, mešanjem pavlake i majoneza. Preliv začiniti po ukusu.

 

Svi sastojci se rendaju i slažu u slojevima u činiju u kojoj će biti posluženi.

 

Dno činije se premaže slojem preliva od majoneza i pavlake.

 

Prvo se stavlja rendani krompir, a preko njega preliv.

 

Izrendati šunkaricu i premazati prelivom u tankom sloju.

 

Izrendati kuvano jaje, a zatim preliv.

 

Preko jaja se renda sir.

 

Ponovo slagati sastojke istim redosledom dok se ne utroše.

 


 

 

makonda-tracker