icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

po bakinom receptu

LEPŠU KOMBINACIJU JOŠ NISTE PROBALI: Najsočniji kolač s jabukama i suvim grožđem (RECEPT)

Podeli:

Sočan kao koh, sladak po svačijoj meri!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 2 veće jabuke
  • 50 gr suvog grožđa
  • korica limuna
  • 3 jaja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika griza
  • 2 kašičice meda
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike šećera

 

Priprema

 

Jabuke oljuštiti i iseći na kriške. Tepsiju podmazati uljem i malo premazati medom. Kriške poređati u krug tepsije vel. 22 cm prečnika.


Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz, suvo grožđe, koricu limuna i ulje.

 

Sve izjednačiti i sipati na jabuke, pa poravnati. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta.

 

Seći tek prohlađen kolač.

 

 

Inicijalizacija u toku...