Ukusna i brza salata ― idealna za prazničnu trpezu.
Sastojci:
450 g smrznutog povrća (šargarepa, krompir, grašak)
6-7 jaja
1 jabuka
oko 200 g majoneza
1 kašičica senfa
330 g kiselih krastavčića
1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Skuvajte smrznuto povrće, u vodi u koju ste dodali kašiku suvog biljnog začina. Jaja skuvajte odvojeno u posoljenoj vodi da budu “na tvrdo”, pa ih očistite i narežite.
Oljuštite jabuku i iseckajte na kockice, kao i kisele krastavce. Pomešajte povrće s krastavcima, jajima i jabukom. Dodajte majonez i senf. Lagano pomešate sve sastojke i salatu stavite u frižider da se ohladi i sastojci sjedine.
Ovo je osnova po kojoj se pravi ova salata, naravno, recept možete da prilagodite svom ukusu, pa slobodno iskažite kreativnost i prepustite se mašti.
U majonez umešajte sitno naseckan peršun, bosiljak, vlašac, ili dodajte više kisele jabuke, pavlaku, senf ili više kiselih krastavaca.