omiljen ručak

MORA NAĆI SVOJE MESTO NA VAŠOJ NOVOGODIŠNJOJ TRPEZI: Ovako se sprema NAJSLASNIJA prasetina iz RERNE (RECEPT)

0

Jednostavan recept za pripremu ukusnog prasećeg mesa

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

manje prase i lii deo praseta (ja sam imala četvrtinu)

soli

malo ulja

može malo piva za premazivanje

nekoliko letvica za podmetanje

 

Priprema:

 

Meso dobro posoliti i utrljati so u prase, malo butove zaseći ako je deblje i tu staviti so.

 

Ispod praseta poređati tanke letvice da nam se meso ne zalepi za pleh.

 

U pleh sipati malo vode.

 

Uključiti rernu na 250 stepeni, pa je smanjiti na oko 170 stepeni C. Možete pokriti i malo folijom, pa kasnije je skloniti.

 

Povremeno meso premazivati pivom ili mešavinom ulja, vode i soli. Voditi računa da u plehu uvek bude vode. Kad je meso već pečeno, nemojte sipati vodu više.

 

Proverite da li je meso pečeno nožem; probodite ga, ako nož lagano ulazi, poznaćete da je pečeno. Potrebno mu je oko 4-5 sati da se lepo ispeče.

 

Kad se ispeče, ohladite ga i hladno isecite na kocke.

 

 

 

 

makonda-tracker