icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

OBADUJTE UKUĆANE DIVNOM POSLASTICOM POSLE RUČKA: Uz ovaj recept napravite najmekanije, prozirne PALAČINKE!

Podeli:

Za nadev imate mnogo izbora.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:


2 jaja, 200-250 gr brašna, 50 ml ulja, malo soli, 100 ml piva, 200 ml mleka, ulje za prženje.


Nadev :po izboru ( ja sam orah sa prah šećerom)


Priprema:


U činiju razbiti i žicom umutiti jaja dodati malo soli , zatim ulje, pivo, mleko i brašno sve sjediniti i napraviti redje testo.

Tiganj ugrejati i premazati uljem za prvu palačinku , posle samo sipati po kutlaču testa i dobro okretati tiganj da se rasporedi tanko na površini.
Okrenuti i pržiti lagano i sa druge strane. Filovati po želju.

 

Evo predloga, džem, orasi, sir jaja uviti preliti pavlakom i jajetom, narendati kačkavalj.

 

 

Inicijalizacija u toku...