icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

obožavaćete ih

BOGATI I TAKO, TAKO UKUSNI! Slani punjeni cvetići posuti semenkama (RECEPT)

Podeli:

Fini, penasti, idealni za doručak, večeru ili užinu!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 200 ml kiselog mleka
  • 100 ml mleka
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 500-550 gr brašna
  • malo ulja
  • 200 gr sira
  • 2 jaja

 

Priprema

 

U mleku rastopiti kvasac dodati šećer, malo ulja (2 -3 kašike), kiselo mleko, brašno i jedno jaje. Umesiti glatko, mekše testo i ostaviti da poraste.


Razviti oklagijom, seći jednake pravougaonike ili odvojiti loptice iste težine i razviti. Viljuškom u dnu obeležit pet otisaka viljuške, a između svakog otiska iseći koliki je otisak prema gore. Okrenuti testo, premazati uljem, ubaciti malo sira, uviti od čistog dela ka isečenom i saviti u krug.


Dobro spojiti krug i ređati u obložen pleh pek-papirom. Ostaviti da poraste, a rernu uključiti na 200 stepeni, pa smanjiti na 180 stepeni.


Cvetiće premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći oko 40 min, potom pokriti krpom da odstoje.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...