icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

za doručak ili večeru

KOSOVSKA PITA UKUSNIJA I OD GIBANICE: Tradicionalno jelo zaliveno kiselim mlekom je MAGIJA ZA NEPCA (RECEPT)

Podeli:

Domaćice koje prvi put naprave kosovsku pitu sa sirom kažu da je bolja čak i od gibanice!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 500 g brašna
  • 500 g sira
  • 4 jaja
  • 150 g ulja
  • 650 g kiselog mleka
  • so
  • 3 dl vode

 

Priprema

 

Brašno prosejte i sipajte ga u posudu za mešenje.

 

Ako imate kao ja izuzetno slan sir, potopite ga u vodu da ga prekrije i sačekajte 10-ak minuta.

 

Posle 10-ak minuta ocedite sir, ali nemojte bacati, vodu već zadržite — malo više od 3 dl vode, koja vam je potrebna za mešenje testa.

 

U brašno dodajte 3 kašičice soli i promešajte. Napravite udubljenje u brašnu i počnite polako da dodajete vodu i da ga mesite.

 

Procenite da li treba dodati još malo vode — testo treba da bude meko i lako za rad.

 

 

Inicijalizacija u toku...