Aranžiranje hrane može biti umetnosti! Ovaj jednostavan ali efektan ukras na stolu je predjelo složeno kao da su ga pripremali profesionalni kuvari!
Za svečani sto - slavu, Novu godinu ili rođendan - predjelo može da bude najlepši ukras! Evo kako da servirate predjelo kao profesionalac. Možete ga složiti predjelo u prelepi cvet i to vrlo jednostavno, a svi gosti će biti oduševljeni izgledom, piše Stil.
Za ovo predjelo potrebno vam je:
- 100 g kačkavalja
- 100-150 g salame po izboru
- 3-4 lista zelene salate
- oko 500 g francuske ili ruske salate
- 250-300 g tanko sečene pršute ili pečenice
Slaganje predjela
List pršute savijte u valjak i postavite na sredinu tanjira.
Oko nje obmotati drugi list - presavijajte po dužini - i tako slažite jednu za drugom, dok na kraju ne dobijete prelepi cvet.
Listove zelene salate seći na tri dela, obmotati oko pršute, pa kašikom stavljati rusku ili francusku salatu uz zelenu.
Uz ivice odabrane salate ponovo stavite tračice zelene salate.