Ko kaže da bajadere moraju biti isključivo slatke?
Potreban materijal:
- 500g pilećeg belog mesa
- 300g šunke
- 300g kačkavalja
- 200g mariniranih šampinjona
- 5 jaja
- 200g kisele pavlake 20%mm
- 1 kašika ulja
- 2 kašike brašna
- 10g praška za pecivo
- mešavina začina
Priprema:
Meso obariti posebno u posoljenoj vodi, ocediti od tečnosti, ohladiti i sitno naseckati. Šunku iseći na rezance, kačkavalj izrendati na krupno rende, a šampinjone iseći na listiće.
Tepsiju za pečenje dimenzija približno 30x20cm nauljiti i posuti brašnom. Barenim i iseckanim mesom prekriti dno tepsije, posuti šampinjonima i preko složiti šunku i na kraju rendani kačkavalj.
Umutiti jaja i pavlaku, dodati kašiku brašna, prašak za pecivo i mešavinu začina po ukusu. Umućenu masu preliti preko sadržaja u tepsiji. Preko staviti aluminijumsku foliju. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C 30 minuta, a zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta.
Ostaviti je da se skroz ohladi, poželjno je i u frižideru, kako bi se mogli seći lepi parčići.