icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

bakin recept

PROBAJTE I VIDEĆETE DA SE TOPI U USTIMA: Domaće lisnato pecivo punjeno jabukama, medom i orasima (RECEPT)

Podeli:

Idealan predlog za ukusni slatki doručak

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:


200 ml mleka

50 ml vode

20 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

420-450 gr brašna

120 gr maslaca

korica limuna

Nadev:

 

2 jabuke

50 gr ml. oraha

1 kašika meda

50 gr suvog grožđa

cimet

vanilin šećer

prah šećer

 

foto: Bakina kuhinja


Priprema:


Rastopiti kvasac u vodi mlakoj, dodati šećer, pa kad kvasac zapeni, sipati u vanglicu; dodati ostatak mleka, brašno. so i koricu limuna. Zamesiti glatko srednje tvrdo testo. Pokriti da odmori 30 minuta. Razvući na sto i oklagijom istanjiti u pravougaonik.

Saviti u rolnicu, pa iseći na 2 cm veličine jednake komade. Svaki deo razvući na veličinu tanjira, premazati maslacom, pa poklopiti drugim testom iste veličine i istanjenim i sve tako dok se svi delovi ne premažu i poslažu jedan preko drugog.

Zadnji deo se ne maže. Pritisnuti malo rukama u krug, pa polako oklagijom razvući u pravougaonik i uviti u rolnicu.

 

Rolnicu iseći na manje rolate. Svaki rolat izdubiti prstima praveći rupu.

 

Jabuke izrendati, dodati meda, cimeta i suvog grožđa. Puniti rolate i spajati testo i okrenuti ga i ređati u pleh koji ste obložiti pek-papirom. Pokriti da odmori 20 min., pa premazati žumancetom u koji ste dodali kašiku mleka.


Peći na 190 stepeni C 40-45 min. Pokriti krpom 15 min., pa posuti vanilin šećerom i prah šećerom.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...