ukusno

NIŠTA BOLJE OD ZDRAVOG OBROKA "NA KAŠIKU": Opčiniće vas PILEĆI paprikaš po bakinom receptu

0

Važno je da što češće jedemo kuvanu hranu i zato vam donosimo odličan recept za ukusan pileći paprikaš sa knedlama!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

500 gr pilećeg mesa

500 gr krompira

1 jaje

lovorov list

2 šargarepe

1 glavica luka

1 zelena paprika

1 šolja paradajza, kuvanog ili mlevenog

1 kašičica mlevene začinske paprike

1 kašike brašna

1/2 kašike griza

1 kašika suvog začina

50 ml ulja

peršunov list

so, biber


Priprema:


Na ulju izdinstati seckan luk, dodati seckanu šargarepu, kao i seckanu zelenu papriku. Kad se izdinsta, dodati piletinu, pa još dinstati.

Dodati začinsku papriku, začin suvi i so, lovorov list i kuvan paradajz, pa naliti vodom.

 

Kad se već meso skuvalo, umutiti jaje u manjoj činiji sa kašikom brašna i malo griza, dodati vrlo malo vode i 1 kašičicu ulja, pa izjednačiti.

Kašičicom vaditi knedlice i ubaciti u paprikaš. Ostaviti da se još kuva 10 min dok knedle ne omekšaju.

Dodati malo bibera i peršunovog lista.Paprikaš je gotov. Prijatno.

 

Uz paprikaš odlično ide i proja


130 gr kukuruznog brašna

50 ml ulja

200 ml jogurta

soli

1/2 praška za pecivo

 

Sve izjednačiti i peći na 200 stepeni oko 35 minuta da porumeni.

 

 

 

makonda-tracker