bakin recept

OSTAJE MEKANA I SVEŽA I SUTRADAN: Izdašna mlečna POGAČA je pravo kulinarsko remek-delo (RECEPT)

0

Napravite mekanu i penastu pogaču savršenog ukusa

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 400 ml mleka
  • 2 jaja
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • još malo maslaca za premazivanje
  • 700 g brašna
  • susam
  • žumance

 

Priprema:

 

Rastopiti kvasac sa šećerom, pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac, mleko, brašno i so i zamesiti glatko testo koje odmara 30 minuta na sobnoj temperaturi.

 

Testo razvući na sto, podeliti na dva, tri dela (ili više).

 

Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacom i uviti u rolat i seći male rolate.

 

Tepsiju 24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu. Pokriti da nadođ oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama.

 

Peći na 180 stepeni oko 45 min.

 

Pokriti krpom i ostaviti 15 minuta, pa izvaditi iz pleha. Uživajte...

 

 

makonda-tracker