Fenomenalan izbor za doručak ili večeru
POTREBNI SASTOJCI
spanać - 100 g, skuvan
jaja - 2 komada
rikota - 1/2 šolje
feta - 1 šolja
kore za pitu - 8 komada
ulje - 2 kašike
luk - 1 glavica
mladi luk - 1 vezica
peršun
NAČIN PRIPREME
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namažite posudu za pečenje. Zagrejte 2 kašike ulja i zapržite luk, mladi luk i beli luk. Dodajte spanać i peršun i dinstajte još 2 minuta.
Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. U posudi umutite jaja, rikotu i fetu. Dodajte u smesu od spanaća. Jedna kora za pitu se stavlja u posudu za pečenje, namaže se uljem i odozgo se stavlja još jedna.
Ponavlja se to sa još dve kore i odozgo sipate smesu od spanaća. Pokrijte sa preostale četiri kore za pitu, pri čemu između njih stavljate malo ulja. Zapecite u rerni 30-40 minuta.
Dobija se sjajna pita od spanaća na grčki način!