Obrok koji će vas oduševiti.
Potrebno je:
1 par pilećih grudi, 3 čena belog luka, malo karija, soli bibera, 1 kašika soja sosa, 1 kašika brašna, ulje.
Priprema:
Šnicle ako su deblje malo izlupati preko folije. Posoliti u činiju sIpati ulja zatim malo soja sosa ,karija i sve izmešati.
Sipati na šnicle i izmešati. Pržiti na grilu ili teflonskom tiganju oko 15-20 min da lepo porumeni. Može se na početku poklopiti da se malo izdinstaju.
Ulje koje je ostalo od šnicli sipati u manju šerpicu pa ubaciti brašno i izdrobljen beli luk i pržiti da brašno i luk dobiju kremastu boju . Dodavati vodu i mešati do željene gustine treba biti redji sos koji dobro provri.
Isključiti pa dodati soli, bibera, soja sosa i peršunovog lusta. Šnicle poredjati u tanjir i preliti sosom. Odmah služiti dok je toplo. Neopisivo dobro pokreće sva čula.