Izgleda prelepo, ukus je još bolji!
Punjeni krompir uvek je poželjan na trpezi, ali malo ko se seti da ga napuni — tunom! Ovaj recept je interesantan i prilično jednostavan, a rezultat je ukusan obrok koji nas dugo drži sitima.
Sastojci:
- 5 krompira srednje veličine
- 150 grama tunjevine iz konzerve
- 200 ml majoneza
- 300 grama kačkavalja, rendanog
- šaka mladog luka, sitnog seckanog
- peršuna po ukusu
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Uvijte krompire u aluminijumsku foliju, ubacite u rernu, posle pet minuta smanjite temperaturu na 180 i pecite dok ne omeknu, a potom izvadite i ostavite da se ohlade.
Nakon toga ih presecite na pola, ali ne do kraja, već tek toliko da možete da ih izdubite kašičicom, a pažljivo kako ne biste probili ljusku.
Izvađeni krompir u drugoj posudi izmrvite viljuškom, a onda mu dodajte luk, malo kačkavalja, majonez i proceđenu tunjevinu. Zatim ovom mešavinom napunite krompire i pospite ih kačkavaljem i peršunom po ukusu.
Prijatno!