Ovo posno jelo ukusno je i drži nas sitima koliko i njegova mrsna verzija
Sastojci:
- 7 paprika
- 100 g pirinča
- 4 kašike seckanih oraha
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka ili praziluk
- 1 veći paradajz
- 100 ml kuvanog paradajza
- suvi začin, so, biber
- 3 čena belog luka
- mlevena crvena paprika
- malo tucane paprike
- ulje
Priprema
Propržite na ulju seckan crni luk i šargarepu, dodajte beli luk, mlevenu papriku, opran pirinač sa orasima i sve još malo propržite.
Dodajte so, malo začina po želji i biber. Paprike operite i izvadite seme. Đuveč podmažite uljem i punite paprike.
Zatim ih ređajte u đuveč. Zatvorite kriškama paradajza. Ostatak paradajza uglaviti između paprika. Prelijte sa kuvanim paradajzom i malo vode.
Poklopite i pecite na 220° C oko sat vremena.
( Izvor: bakinaidekinakuhinja )