egzotično

NAJPOPULARNIJA LETNJA ČORBA NA SVETU: Hladni gaspaćo osvežava i izvanrednog je ukusa (RECEPT)

0


Gotovo da nećete ni koristiti šporet!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovaj španski specijalitet će vam prijati kada su vrućine, a odlična stvar je što se brzo priprema.

 

Sastojci:

 

  • 900 g paradajza
  • 2 krastavca
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike sirćeta
  • 1/2 šolje vode
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • so, biber
  • 2 kriške hleba
  • bosiljak


Priprema


Izmiksajte iseckan paradajz, krastavac, papriku, beli luk i sirće u blenderu, piše Stvar ukusa. Kada dobijete glatku smesu dodajte maslinovo ulje i sjedinite. Posolite i pobiberite i stavite u frižider da se ohladi.


Dok se čorba hladi, u tiganju sa malo maslinovog ulja propržite hleb koji ste isekli na kockice dok ne postane hrskav. Začinite. Čorbu sipajte u činije, na vrh stavite bosiljak, malo krutona i kašiku maslinovog ulja.

 

 

makonda-tracker