Brzo je gotova, izuzetno ukusna, a lako ćete je pripremiti čak i ako niste iskusni.
Ako tek počinjete svoju kulinarsku avanturu, a volite toplu, domaću hranu, probajte da napravite ovu čorbicu sa kukuruzom.
Priprema je veoma jednostavna!
Sastojci:
- 400 grama smrznutog kukuruza
- Tri krompira
- Glavica luka
- Dva čena belog luka
- Pileća kocka za supu
- 100 mililitara mleka
- So, biber
- Maslinovo ulje
Priprema
Kukuruz prelijte ključalom vodom i ostavite da stoji dok oljuštite i iseckate crni i beli luk.
Propržite luk na maslinovom ulju, u međuvremenu rastvorite kocku u 500 mililitara vruće vode, Krompir ogulite i iseckajte na kocke.
Luku dodajte oceđeni kukuruz, nalijte supom, pustite da provri a zatim ubacite krompir. Kuvajte dok krompir ne postane mekan, pred kraj sipajte mleko.
Čorbu ispasirajte u blenderu ili štapnim mikserom do željene gustine, po potrebi začinite solju i biberom i poslužite toplu.