TOPLO I UKUSNO

Čorba s dimljenom kolenicom: Savršeno okrepljenje za zimske dane

0

Jedina mana ove fenomenalne čorbe je što mora dugo da se krčka

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako su vam dosadile standardne zimske supe i čorbe koje pravite već godinama, probajte ovaj recept, koji se tradicionalno priprema u Velikoj Britaniji.

 

Ovo je čorba sa povrćem i dimljenom kolenicom, što znači da se dugo kuva, ali osim toga priprema je laka, a oduševiće vas ukusom i mirisom!

 

Sastojci:

 

  • Dve dimljene kolenice
  • 300 grama graška (može i zamrznut)
  • Dve šargarepe
  • Dva krompira
  • Jedan veći luk
  • Tri čena belog luka
  • Litar i po vode
  • Maslinovo ulje
  • So, biber

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Zagrejte maslinovo ulje u većoj posudi na srednjoj vatri. Propržite iseckani beli i crni luk, i šargarepu i krompir isečene na kockice.
  • Dodajte grašak, kolenice i vodu, i na jakoj vatri pustite da proključa. Smanjite vatru na srednju jačinu i kuvajte najmanje dva sata, dok meso kolenica ne počne lako da se odvaja od kostiju. Izvadite kolenice i viljuškom skinite meso sa njih, dodatno ga usitnite po potrebi.
  • Preostalu čorbu usitnite u blenderu dok ne dobijete glatku teksturu, zatim umešajte meso, po potrebi još začinite i servirajte toplo.

 

makonda-tracker