Jedina mana ove fenomenalne čorbe je što mora dugo da se krčka
Ako su vam dosadile standardne zimske supe i čorbe koje pravite već godinama, probajte ovaj recept, koji se tradicionalno priprema u Velikoj Britaniji.
Ovo je čorba sa povrćem i dimljenom kolenicom, što znači da se dugo kuva, ali osim toga priprema je laka, a oduševiće vas ukusom i mirisom!
Sastojci:
- Dve dimljene kolenice
- 300 grama graška (može i zamrznut)
- Dve šargarepe
- Dva krompira
- Jedan veći luk
- Tri čena belog luka
- Litar i po vode
- Maslinovo ulje
- So, biber
Priprema:
- Zagrejte maslinovo ulje u većoj posudi na srednjoj vatri. Propržite iseckani beli i crni luk, i šargarepu i krompir isečene na kockice.
- Dodajte grašak, kolenice i vodu, i na jakoj vatri pustite da proključa. Smanjite vatru na srednju jačinu i kuvajte najmanje dva sata, dok meso kolenica ne počne lako da se odvaja od kostiju. Izvadite kolenice i viljuškom skinite meso sa njih, dodatno ga usitnite po potrebi.
- Preostalu čorbu usitnite u blenderu dok ne dobijete glatku teksturu, zatim umešajte meso, po potrebi još začinite i servirajte toplo.
( Mondo.rs )