priprema se za tili čas

Jeftin i ukusan: Potaž od luka gotov za samo 20 minuta! (RECEPT)

0

Ako se vratite s posla mrtvi umorni i gladni, a nemate pripremljen ručak, dobro će vam doći ovaj recept.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
2 l pilećeg bujona po želji
šaka tankih rezanaca za supu (fida)
peršunov list
so, biber

 

Priprema:

 

Luk isecite na rebarca, a šargarepu očistite i iseckajte na tanke kolutove, piše Lepa i srećna. Spustite ihu bujon koji vri i na laganoj vatri kuvajte desetak minuta. Procedite, luk i šargarepu ispasirajte viljuškom ili štapnim mikserom, vratite u bujon i kuvajte još desetak minuta. Po želji zakuvajte i rezance. Pre služenja pospite seckanim peršunom.

 

 

makonda-tracker