dopašće vam se

I NAJJEFTINIJE JELO MOŽE DA BUDE SPECIJALITET! Domaća popara kakvu još niste probali (RECEPT)

0

Prema starinskom receptu, ovo jelo se pravilo od suvog, starog hleba i to popareno toplom vodom.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 400 g starog hleba
  • 4 dl mleka
  • 6 dl vode
  • 40 g putera
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 mladi luk
  • 3 čena belog luka
  • bosiljak
  • so
  • biber

 

Priprema

 

Hleb iseći na kockice. Pola putera otopiti, pa na njemu propržiti sitno isečen crni, mladi i 1 čen belog luka. Dodati kašičicu šećera, pola kašičice soli i malo bibera. Kada se luk karamelizuje, dodati mleko i ostaviti da se kuva oko 5-10 minuta.

 

Dodati iseckani bosiljak, pa sipati 3 dl vode. Hleb isečen na kockice propržiti na maslinovom uljuite kockice hleba na maslinovom ulju, na kojem je prethodno propržen 1 čen belog luka.

 

Hleb sjediniti sa mešavinom mleka i karamelizovanog luka. Lagano dodavati ostatak vode, dok ne dobijete željenu gustinu. Kad su se sastojci sjedinili, dodati treći čen belog luka i ostatak putera. Kratko zapeći u rerni.

 

 

makonda-tracker