Savršeno kuvano jelo koje će biti idealno za vaš naredni obrok!
Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati.
Sastojci:
- 500 g svinjetine
- malo ulja
- 1 crni luk
- 1 zelena paprika
- 300 g šampinjona
- 4 čorbadžijske paprike
- 1 šolja soka od paradajza
- 3 kisela krastavčića
- 50 ml belog vina
- 100 g sira
- 4 jajeta
- malo soli
- 1 kašičica mlevene paprike
- malo svežeg peršuna
Priprema
Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži.
U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove.
Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.
Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene.
Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino.
Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.
U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Napomena
Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.