Možete preliti bilo koje meso ovim sosom i rezultat će biti sjajan!
Sastojci:
- 1 srednji crni luk
- 6 karanfilića
- 1 lovorov list
- prstohvat mlevenom muskatnog oraščića
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica soli
- 280 ml mleka
- 110-140 g mrvica belog hleba
- 30 g putera
- 2 kašike pavlake
Priprema
Stavite crni luk (proboden karanfilićem), lovorov list, muskatni oraščić, biber, so i mleko u šerpu, ostavite da provri i neka se krčka nekih 5 minuta.
Sklonite sa vatre i pustite da odstoji 15 minuta. Mleko procedite, a sve ostalo bacite. Zatim stavite da ponovo provri.
Umešajte postepeno mrvice hleba. Važno je da one budu krupnije kako bi tekstura sosa bila zanimljivija.
Dodajte puter i pavlaku, pa začinite prema ukusu.
Ukoliko vam se sos čini previše tečan dodajte još hlebnih mrvica, a ako je gušći sipajte još mleka. Možete dodati senf da pojačate pikantnost sosa.
( Izvor: Stvar ukusa )