Obradujte nepce ukusnim špagetama, a za sos se zahvalite Alfredu di Leilu. On ga je izumeo u svom restoranu početkom 20. veka u Rimu i od tada - on caruje mnogim trpezama...
Sastojci (za 4 osobe):
100 g putera
500 ml pavlake za kuvanje
100 g parmezana, rendanog
so
biber
oko 300 g špageta
Priprema:
Špagete skuvajte u 2l ključale i posoljene vode. Procedite špagete, bez ispiranja ali sačuvajte oko pola šolje tečnosti u kojoj su se kuvale, piše Stil. Pavlaku sipajte u šerpu, dodajte puter i stavite na ringlu na srednju temperaturu. Kada baci ključ, smanjite i krčkajte dok se sos blago ugusti.
Neka vam kuća miriše na Italiju: Napravite domaće špagete sa pestom (RECEPT)
Dodajte sitno rendani parmezan, so i biber po ukusu. Dobro promešajte, kada se sir otopi i sjedini sa ostalim sastojcima sklonite sa ringle. Dodajte špagete, sipajte malo sačuvane vode u kojoj su se kuvale. Vratite na toplu ringlu pa sjednitite sastojke. Pospite peršunom i parmezanom.