Jednostavno je, ali jako ukusno.
Stalno vrtite ista jela za ručak, te vam je ponestalo inspiracije? Zato je ovaj recept sočne piletine sa mlekom pravi izazov za vas, a ukus je neverovatan.
Piletina nam je često na meniju, iste kombinacije, isti začini i baš zato ova pečena piletina zvuči slasno, prenosi Stil.
Uz ovaj ručak možete pripremiti i pire krompir ili spanać.
Sastojci:
- 1 celo pile (oko 1.5 kg)
- morska so
- mleveni crni biber
- kašičica cimeta
- vezica sveže žalfije
- korica od dva limuna
- 10 češnja belog luka
- 500 ml mleka
Priprema:
Rernu zagreje na 190°C. Posolite i pobiberite piletinu po želji. Stavite maslinovo ulje i maslac u posudu i pržite pile desetak minuta sa svake strane. Stavite u rernu, dodajte mleko, cimet, listove žalfije, koricu od dva limuna i beli luk. Pecite oko sat i po.
Piletina je spremna, poslužite s sosom od mleka.