Bez obzira na težinu svakog jela koje dolazi iz Meksika, mi ga rado pripremamo i služimo, posebno onima kojima ljuto ne smeta...
Sastojci (za 6 osoba):
2 crvene paprike
2 žute paprike
2 zelene paprike
2 srednja praziluka
500 ml paradajz sosa
2 konzerve crvenog pasulja
2 konzerve čeri paradajza
pirinač
1 pavlaka
3 velike kašike kumina
1 kašika ljute paprike
so
biber
500 g mešanog mlevenog mesa
Priprema:
U veći lonac na malo ulja propržite sitno seckani praziluk, pa kada se prodinsta ubacite mleveno meso. Kada se meso isprži, dodajte sitno seckane paprike, piše Stil. Kada paprike omekšaju, dodajte konzerve čeri paradajza, kumin, so, biber i ljutu papriku.
Azija, Tajland, Grčka... Ćufte na 5 NAČINA - izaberite šta vam je najviše po volji!
Neka se jelo krčka na tihoj vatri oko sat i po. Pred sam kraj, ubacite dve konzerve crvenog pasulja i promešajte. Nakon desetak minuta sklonite jelo sa šporeta da se hladi. Pirinač (u zavisnosti od broja osoba), skuvajte sa malo soli. Jelo poslužite tako što na tanjir prvo stavite pirinač i onda na njega prelijete čili od mesa i sa strane stavite kašiku pavlake.