Meksičkoj kuhinji neće reći ne

Jelo kojim ćete obradovati dragog gurmana: Čili od mesa u domaćoj režiji

0

Bez obzira na težinu svakog jela koje dolazi iz Meksika, mi ga rado pripremamo i služimo, posebno onima kojima ljuto ne smeta...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci (za 6 osoba):

 

2 crvene paprike


2 žute paprike


2 zelene paprike


2 srednja praziluka


500 ml paradajz sosa


2 konzerve crvenog pasulja


2 konzerve čeri paradajza


pirinač


1 pavlaka


3 velike kašike kumina


1 kašika ljute paprike


so


biber


500 g mešanog mlevenog mesa

 

Priprema:

 

U veći lonac na malo ulja propržite sitno seckani praziluk, pa kada se prodinsta ubacite mleveno meso. Kada se meso isprži, dodajte sitno seckane paprike, piše Stil. Kada paprike omekšaju, dodajte konzerve čeri paradajza, kumin, so, biber i ljutu papriku.

 

Azija, Tajland, Grčka... Ćufte na 5 NAČINA - izaberite šta vam je najviše po volji!

 

Neka se jelo krčka na tihoj vatri oko sat i po. Pred sam kraj, ubacite dve konzerve crvenog pasulja i promešajte. Nakon desetak minuta sklonite jelo sa šporeta da se hladi. Pirinač (u zavisnosti od broja osoba), skuvajte sa malo soli. Jelo poslužite tako što na tanjir prvo stavite pirinač i onda na njega prelijete čili od mesa i sa strane stavite kašiku pavlake.

makonda-tracker