Trileće je mnogima omiljena poslastica, a evo načina da napravite sami svoj kolač iz snova.
Sastojci:
- 6 jaja
- 100 gr šećera
- 200 gr brašna
- pola peciva
- 1 vanilin šećera
Preliv:
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml običnog mleka
Preliv 2:
- 300 gr karamel krema
Priprema:
Umutiti belanca, pa postepeno dodavati šećer i vanilin šećer. Kada su dobro umućena, dodavati jedno po jedno žumance, izmešati pa polagano dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kada dodajete brašno, onda isključite mikser na najslabiju brzinu i samo lagano izmešajte...
Smesu uliti u tepsiju obloženu pek papirom i peći oko 20-25 min na 180 stepeni. Pustiti da se patišpanj malo ohladi. pa ga izvadite iz tepsije i nožem izbodite na više mesta. U tepsiju ulijte slatku pavlaku. pa onda na nju položite patišpanj naopačke okrenut, onaj deo što je bio gore - sad ide dole.
Ostavite da odstoji desetak minuta, pa zatim izmešajte mleko i kondenzovano mleko, pa njime prelijte odozgo. Pustite malo neka odstoji, da mleko fino upije, pa premažite karamel kremom. Dobro ohladite i uživajte u predivnom kolaču.