Ako želite promenu za doručak, onda isprobajte „tamagoyaki“ – japanski omlet.
Snažna aroma ovog jela nastaje zahvaljujući pirinčanom vinu i sojinom umaku, a malo šećera brine se za potrebnu slatkoću. Tačnije, kod tamagoyakija se radi o motanom omletu koji se obično sprema u četvrtastom tiganju.
Sastojci za dve osobe:
• 4 jaja
• 1 kašičica pirinčanog vina
• 2 kašičice soja sosa
• prstohvat šećera
• malo kocke za supu razmućene sa 1 kašikom vode
• malo maslaca za prženje
Priprema:
Jaja, pirinčano vino, šećer i kocku za supu pomešajte u činiji, ali da ne nastane pena. Rastopite malo maslaca na srednjoj vatri u tiganju, pa stavite na to oko trećine smese s jajima.
Kad jaje očvrsne, namotajte ga od ivice tiganja prema sredini. Potom, stavite na prazan prostor u tiganju opet malo smese od jaja, pa kad očvrsne, namotajte je na drugu polovinu tiganja. To ponavljajte dok ne potrošite svu smesu od jaja. Alternativno - možete jaja napraviti kao i klasičan omlet.