Iako je često mešaju sa bolonjeze sosom, paštašuta se pravi veoma brzo, dok se čuveno italijansko jelo krčka nekoliko sati i spada u rague
Ukoliko imate malo vremena, a ipak želite da pojedete nešto toplo i ukusno, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- malo ulja
- pola kilograma mlevenog mesa
- jedno pakovanje špageta
- 1 veći paradajz ili 200 ml kuvanog paradajza
- so, biber, začini
- veza svežeg peršuna
Priprema
Na malo ulja prodinstati luk i šargarepu koje ste sitno iseckali. Kad malo omekša povrće dodati mleveno meso i začine po želji, so, vegetu, biber. Izmešati i doliti malo vode, smanjiti vatru tako da se lagano krčka.
Istovremeno u drugoj posudi staviti da se kuvaju špagete ili makarone. Kad su gotove ocediti i isprati pod vodu.
Ukoliko koristite svež paradajz iseckajte ga na kocke i stavite da se dinsta zajedno sa mesom. Ako ste ljubitelj kuvanog njega dodajte 10 min pre nego što je meso gotovo. Nakon dodavanja paradajza u meso promešajte i vodite računa da ne zagori.
Svež peršun iseći sitno. Nakon što je sve spremno, meso gotovo, špagete kuvane, dodajte sos u špagete i izmešajte. Zatim dodajte i sitno seckan peršun. Jelo je spremno za posuženje.