nešto drugačije

IZNENADITE GOSTE NEOBIČNOM SLAVSKOM TRPEZOM: Neodoljiva posna čorba od šampinjona SIGURNO ostavlja utisak (RECEPT)

0

Ko kaže da se za posnu slavu služi samo riblja čorba?

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci:

 

  • 250 grama šampinjona
  • 2 kašike margarina,
  • 1 manja glavica crnog luka,
  • kašika brašna,
  • 2 dl belog vina,
  • 1 čen belog luka,
  • so,
  • biber,
  • peršunov list

 

Priprema

 

Sitno iseckan crni luk i na listiće iseckane šampinjone prodinstati na margarinu.

 

Dodati brašno, naliti 2 l vode i kuvati dok šampinjoni ne omekšaju.

 

Zaliti vinom, posuti seckanim belim lukom i iseckanim peršunovim lišćem.

 

 

makonda-tracker