Tradicionalno jelo pripremljeno na pomalo nesvakidašnji način sigurno će vam se dopasti
Sastojci:
- 1 kilogram pilećeg mesa
- krompira po ukusu
- 3 paradajza srednje veličine
- so, slatka mlevena paprika, kumin po želji
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe srednje veličine
Priprema
Pileće mesto dobro oprati i iseckati na sitne komade.
Na malo masti propržiti luk i šargarepu iscekane veoma sitno, postepeno posipati mlevenom paprikom I kuminom. Tek kada luk poprimi finu braonkastu nijansu dodati meso.
Potom posoliti, preliti vodom i dinstati na srednje jakoj vatri sve dok meso ne bude poludinstano.
U ovoj fazi pripreme dodajte krompir i paradajz isečene na kockice i dodati tek toliko vode da sve bude prekriveno, ali ne previše. Dinstati sve dok meso i krompir ne omekšaju.
( Glossy )