prste da poližete

SOČNA PILETINA DAJE POSEBAN UKUS: Najslasniji gulaš koji se priprema brzo i pamti dugo (RECEPT)

0

Tradicionalno jelo pripremljeno na pomalo nesvakidašnji način sigurno će vam se dopasti

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 kilogram pilećeg mesa
  • krompira po ukusu
  • 3 paradajza srednje veličine
  • so, slatka mlevena paprika, kumin po želji
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe srednje veličine

 

Priprema

 

Pileće mesto dobro oprati i iseckati na sitne komade.

 

Na malo masti propržiti luk i šargarepu iscekane veoma sitno, postepeno posipati mlevenom paprikom I kuminom. Tek kada luk poprimi finu braonkastu nijansu dodati meso.

 

Potom posoliti, preliti vodom i dinstati na srednje jakoj vatri sve dok meso ne bude poludinstano.

 

U ovoj fazi pripreme dodajte krompir i paradajz isečene na kockice i dodati tek toliko vode da sve bude prekriveno, ali ne previše. Dinstati sve dok meso i krompir ne omekšaju.

 

 

makonda-tracker