Ukoliko ste savladali knedle sa šljivama, umećete i slane da pripremite
Potrebno je:
4 krompira veća
200 g brašna
ulja
1 jaje
1 mala glavica luka crnog
250 g mlevenog mesa
začin, biber, aleva paprika, so
prezle
Priprema:
Krompir staviti da se kuva u ljusci. Skuvan oljuštiti, izdrobiti, posoliti, dodati jaje i brašno i umesiti glatko testo.
Luk iseckati i propržiti na ulju, dodati meso pa ga dinstati. Dodati začin, biber i alevu papriku. Komade testa rastanjiti na dlanu staviti meso. Spojiti krajeve testa, napraviti knedlu i stavljati na poslužavnik posut brašnom.
Vodu staviti da provri i spuštati knedle. Promešati varjačom da se ne zalepe za dno. Knedle treba da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu i kad ih pipnete prstima da budu mekane.
Povaditi rešetkom. Prezle ispržiti pa preliti preko knedli. Služiti tople.