tradicionalno

Staro, ali dobro: BALKANSKA JANIJA sa sočnom svinjetinom (RECEPT)

0

Ovo ukusno jelo "na kašiku" nije teško spremiti, a njime ćete svakako oduševiti celu porodicu.

Ukusno i sočno svinjsko meso
Ukusno i sočno svinjsko meso foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1kg svinjskog mesa

10 glavica luka srednje veličine

1 šolja ulja

1 kašika paradajz pirea

2 kašike brašna

1 kašičica mlevene paprike

10 zrna bibera

2 lovorova lista

1 ljuta paprika

1 kašičica soli

5 zrna pimenta

1 supena kašika čubra

 

 

Isecite meso na krupnije komade, ugrejte ulje i pržite dok ne ispari sok iz mesa. Izvadite meso i u istoj masti pržite 2 glavice sitno iseckanog luka, dodajte paradajz pire, pomešan sa malo vode i mlevenu papriku, pa promešajte, prenosi Stil.

 

Dodajte prženo meso i sipajte toplu vodu, posolite i dodajte zrna pimenta i biber, zajedno sa lovorovim listom, pa kuvajte na tihoj vatri dok meso ne omekša i dodajte preostali luk, isečen na polumesece.

 

Kad luk omekša, dodajte čubar i ljutu papriku.. Pre nego što skinete jelo sa vatre, dodajte malo prepečenog brašna, pomešanog sa vodom, promešajte i kad se zgusne i provri, skinite gotovo jelo.

 

Servirajte toplo.

 

makonda-tracker