Ovo ukusno jelo "na kašiku" nije teško spremiti, a njime ćete svakako oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
1kg svinjskog mesa
10 glavica luka srednje veličine
1 šolja ulja
1 kašika paradajz pirea
2 kašike brašna
1 kašičica mlevene paprike
10 zrna bibera
2 lovorova lista
1 ljuta paprika
1 kašičica soli
5 zrna pimenta
1 supena kašika čubra
Isecite meso na krupnije komade, ugrejte ulje i pržite dok ne ispari sok iz mesa. Izvadite meso i u istoj masti pržite 2 glavice sitno iseckanog luka, dodajte paradajz pire, pomešan sa malo vode i mlevenu papriku, pa promešajte, prenosi Stil.
Dodajte prženo meso i sipajte toplu vodu, posolite i dodajte zrna pimenta i biber, zajedno sa lovorovim listom, pa kuvajte na tihoj vatri dok meso ne omekša i dodajte preostali luk, isečen na polumesece.
Kad luk omekša, dodajte čubar i ljutu papriku.. Pre nego što skinete jelo sa vatre, dodajte malo prepečenog brašna, pomešanog sa vodom, promešajte i kad se zgusne i provri, skinite gotovo jelo.
Servirajte toplo.