MORATE DA PROBATE

Sočno meso za porodični ručak: Napravite svinjske šnicle u balkanskom sosu (RECEPT)

0

Ukusni svinjski odresci kremastom sosu od sira

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 4 svinjske šnicle, 4 liske sira, pola glavice crnog luka, pola kašike suvog začina, kašičica kečapa, 2 dl vode, malo ulja.

 

Priprema: Šnicle izlupati tučkom za meso i poređati u vatrostalnu posudu namazanu uljem. Preko svake staviti lisku sira.

 

U posudi izmešati iseckan luk, vegetu, kečap i vodu, pa dobro promešati. Preliti preko poređanih šnicli i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.


Dobri za užinu, ručak ili večeru: Trouglići punjeni kačkavaljem

 

Po potrebi dodajte još vode tokom pečenja, ukoliko ispari. Nakon pečenja malo protresite pleh, da se rastopljen sir i preliv lepo rasporede, pa vratite u rernu na još desetak minuta.

 

Poslužite uz pire krompir, testeninu ili grilovano povrće.

 

 

 

makonda-tracker