Ukusni svinjski odresci kremastom sosu od sira
Sastojci: 4 svinjske šnicle, 4 liske sira, pola glavice crnog luka, pola kašike suvog začina, kašičica kečapa, 2 dl vode, malo ulja.
Priprema: Šnicle izlupati tučkom za meso i poređati u vatrostalnu posudu namazanu uljem. Preko svake staviti lisku sira.
U posudi izmešati iseckan luk, vegetu, kečap i vodu, pa dobro promešati. Preliti preko poređanih šnicli i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Dobri za užinu, ručak ili večeru: Trouglići punjeni kačkavaljem
Po potrebi dodajte još vode tokom pečenja, ukoliko ispari. Nakon pečenja malo protresite pleh, da se rastopljen sir i preliv lepo rasporede, pa vratite u rernu na još desetak minuta.
Poslužite uz pire krompir, testeninu ili grilovano povrće.