slano posluženje

NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO: Slasne bombice od mlevenog mesa koje se peku u rerni (RECEPT)

0

Ukoliko želite da vaša praznična gozba bude bogatija i interesantnija nego ranijih godina, obavezno bokušajte s ovim neobičnim ćufticama.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Slane bombice od mlevenog mesa možete pripremiti ranije i zamrznuti! Pecite u rerni pred posluženje, preporučuje Lepa & Srećna.

 

Sastojci:

  • 500 gr nemasne junetine
  • 150 gr svinjetine
  • 150 gr prezli
  • 2 dcl mleka
  • 4 jajeta
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • so i biber
  • origano
  • peršun

 

foto: Shutterstock

Priprema

 

Ugrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.

 

U većoj činiji, izmešajte mlevenu svinjetinu i junetinu, prezle, mleko, jaja, seckani beli i crni luk, so, biber i origano.

 

Ostavite masu u frižideru oko pola sata.

 

Formirajte loptice i poređajte na pleh sa pek-papirom.

 

Pecite dvadeset do trideset minuta - u zavisnosti od veličine ćuftice.

 

Svaku nabodite na čačkalicu i poslužite.

 

 

makonda-tracker