Ukoliko želite da vaša praznična gozba bude bogatija i interesantnija nego ranijih godina, obavezno bokušajte s ovim neobičnim ćufticama.
Slane bombice od mlevenog mesa možete pripremiti ranije i zamrznuti! Pecite u rerni pred posluženje, preporučuje Lepa & Srećna.
Sastojci:
- 500 gr nemasne junetine
- 150 gr svinjetine
- 150 gr prezli
- 2 dcl mleka
- 4 jajeta
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- so i biber
- origano
- peršun
Priprema
Ugrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
U većoj činiji, izmešajte mlevenu svinjetinu i junetinu, prezle, mleko, jaja, seckani beli i crni luk, so, biber i origano.
Ostavite masu u frižideru oko pola sata.
Formirajte loptice i poređajte na pleh sa pek-papirom.
Pecite dvadeset do trideset minuta - u zavisnosti od veličine ćuftice.
Svaku nabodite na čačkalicu i poslužite.
( Izvor: Lepa&srećna )