recept

PRAVI DESERT ZA JESENJE DANE: Iskoristite sezonu GROŽĐA za dobro poznati kolač!

2

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan kolač sa svežim grožđem.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Sastojci:

 

*Sve merite istom šoljom

 

  • Šolja šećera
  • Dve i po šolje brašna
  • Jedan prašak za pecivo
  • 500 grama grožđa, opranog i odvojenog na zrna (birajte ono bez koštica)
  • Pola šolje ulja, i još jedna kašika ulja
  • Četiri jaja
  • 180 mililitara jogurta

 

foto: Shutterstock

 

Priprema:

 

U činiji pomešajte šolju šećera, brašno, prašak za pecivo. Zatim postepeno dodajte ulje, jaja i jogurt, miksirajući žicama za testo, dok se lepo ne sjedini.

 

Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu za testo. Odozgo poređajte zrna grožđa, i pogurajte ih malo, da utonu u testo. Pecite četrdesetak minuta, ili dok kolač ne porumeni, a čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.

 

Pospite šećerom u prahu i služite.

 

 

makonda-tracker