Potrošićete materijal u vrednosti manjoj od 200 dinara, a dobićete kolač za celu porodicu
Sastojci:
3 jaja, 250 g brašna, 1 prašak za pecivo, 100 g margarina, 200 g šećera, 200 ml mleka, malo džema, šlag za dekoraciju i malo za filovanje.
Priprema:
Polovinu šećera istopiti i pretvoriti u karamel. Dodati mleko i ostaviti da malo provri (1-2 minuta).
Ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti jaja sa ostatkom šećera, dodati brašno sa praškom za pecivo, rastopljen margarin i mleko sa otopljenim šećerom, pa dobro izmešati. Sipati u pleh i peći na 200 stepeni oko 35 min.
Kad se ohladi preseći na pola, pa namazati džemom, tankim slojem šlaga i po odozgo staviti šlag. Ostaviti u frižideru oko 2 sata, pa seći na na kocke i služiti.