Uz ove ćufte odlično ide pire krompir.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- korica hleba u mleku
- malo mlevene crvene paprike
- biber
- so
- 1 jaje
- ulje
- malo prezli
- 2 kašike brašna
- 200 ml kuvanog paradajza
Priprema:
U mleveno meso dodati isceđenu koricu hleba, jaje, seckan crni i beli luk, crvenu mlevenu papriku i mleven biber, so i malo prezli.
Sve dobro rukom izjednačiti. Praviti ćuftice i pržiti u ulju da porumene. Vaditi na ubrus.
U šerpicu staviti malo ulja, dodati 2 kašike brašna da porumeni, dodati kuvan paradajz i sipati 300 ml vode i mešati da se ne zgrudva.
Ako nije slano, posoliti. U to ubaciti ćuftice i pustiti da vri par min.
( Kod bake u gostima )