Isprobajte ovaj jednostavan recept za pravu letnju poslasticu. Sprema se 15 minuta, a onda samo treba da sačekate da se ispeče i uživate u ukusu.
![ilustracija](/data/images/2019/08/04/21/265027_profimedia0351707539_ff.jpg?ver=1564948517)
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni.
Breskve isečene na kockice pomešajte sa šećerom, gustinom, sokom od limuna i aromom vanile, i ostavite da odstoje.
U međuvremenu, napravite testo za koru, tako što ćete mesiti brašno i puter, dok ne dobijete teksturu nalik vlažnom pesku. Zatim dodajte ostale sastojke, i mešajte dok ne dobijete gusto, ujednačeno testo.
U pleh stavite papir za pečenje, rasporedite breskve, a zatim odozgo kašikom sipajte testo i malo ga poravnajte.
Pecite 35 do 40 minuta, ili dok korica ne porumeni. Služite toplo, uz sladoled od vanile.
( Mondo.rs )