recept dana

OMILJENI RECEPT SVAKE KUĆE: Obradujte ukućane ukusnim KNEDLAMA SA ŠLJIVAMA!

1

Brzo i lako!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci za knedle: 

 

1 kg oljuštenog krompira

na vrh noža soli

150 gr brašna

1 žumance

malo ulja,maslaca ili margarina,ja nisam dodavala

Punjenje

20 kom zrelih šljiva

 

Za umotovanje:

 

100-150 gr kristal šećera

150 gr mrvica (prezla)

malo ulja

 

Priprema: 

 

Krompir oljuštiti,isjeći na šnite,naliti ga hladnom vodom i staviti da se kuva.

Skuvan krompir propasirati ručnom pasirkom i ostaviti da se malo prohladi.

Za to vrijeme šljive očistiti od košpica.

 

Prohlađenoj masi dodati žumance i malo brašna,meni je trebalo 100 grama, ostalih 50 iskoristite za oblikovanje knedli.

 

 

Uzimati deo po deo testa,oblikovati na dlanu. 

 

U veću šerpu staviti vodu da proključa na umjerenu vatru.

 

Knedle spuštati u vodu i kuvati ih još minut-dva nakon dizanja na površinu.

 

U posebnu širu tavu na malo ulja propržiti prezlu da porumeni.

 

Šupljom kašikom vaditi knedle i pažljivo spuštati na prezlu.

 

Drmusanjem tave uvaljati ih u prezlu i posuti kristal šećerom.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker