Isprobajte ovaj jednostavan recept za pravu letnju poslasticu. Sprema se 15 minuta, a onda samo treba da sačekate da se ispeče i uživate u ukusu.
![ilustracija](/data/images/2019/08/04/21/265025_profimedia0014117189_ff.jpg?ver=1564948480)
Sastojci:
- 400 grama zrelih breskvi, bež koštica i kožice, isečenih na komadiće
- 100 grama šećera
- Dve kašike gustina
- Kašika sveže ceđenog soka od limuna
- Kašičica ekstrakta vanile
Za koru
- 180 grama brašna
- 100 grama šećera
- Četvrtina kašičice soli
- Pola kašičice praška za pecivo
- 60 grama hladnog putera, isečenog na kockice
- 160 mililitara mleka
Priprema na sledećoj strani.
![ilustracija](/data/images/2019/08/04/21/265027_profimedia0351707539_ff.jpg?ver=1564948517)
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni.
Breskve isečene na kockice pomešajte sa šećerom, gustinom, sokom od limuna i aromom vanile, i ostavite da odstoje.
U međuvremenu, napravite testo za koru, tako što ćete mesiti brašno i puter, dok ne dobijete teksturu nalik vlažnom pesku. Zatim dodajte ostale sastojke, i mešajte dok ne dobijete gusto, ujednačeno testo.
U pleh stavite papir za pečenje, rasporedite breskve, a zatim odozgo kašikom sipajte testo i malo ga poravnajte.
Pecite 35 do 40 minuta, ili dok korica ne porumeni. Služite toplo, uz sladoled od vanile.