recept

OVAJ DESERT SU JELI NA TITANIKU: Valdorf puding za sladokusce!

0

Stari recept sa početka dvadesetog veka.


 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

Jabuke oljuštiti, prepoloviti, očistiti od koštica i iseći na parčiće. U sud sa isečenim jabukama dodati suvo grožđe i prelijemo sokom od limuna. Dodati i đumbir.

 

U tiganju sa rastopljenim puterom kratko propržiti jabuke, suvo grožđe i dve kašike šećera. Sadržaj tiganja presuti u veći dubok sud. Dodati rendani muskatni oraščić. Skuvati mleko i preostali šećer. Kada se šećer rastopi, skloniti sa šporeta.

 

Muteći mikserom, u sud sa mlekom dodati žumanca i ekstrakt vanile. Ovim preliti jabuke i suvo grožđe, pa peći 40 minuta na 200 stepeni.

 

Valdorf puding je gotov - uživajte!

 

 

makonda-tracker