Isprobajte tikvice na ovaj način, jer ulje vam neće biti potrebno!
Sastojci:
- 1 veća mlada tikvica
- 3 jaja
- so
- 3 kašike prezli
- 2 kašike brašna
- 1 kašika griza
- 4 kašike susama
- malo mlevene paprike
- malo kačkavalja
Priprema:
Tikvice iseći na tanke listove i posoliti.
Ostaviti 15-20 minuta da odstoji, pa iscediti tečnost.
Jaja umutiti u činiji.
U posebnu činiju sipati prezle, brašno, griz, pola susama i začinske paprike.
Sve izmešati.
Tikvice posuti mešavinom prezli, zatim u jaja, pa ponovo u prezle i jaja i ređati u pleh u koji ste stavili pek papir.
Posuti ostatkom susama. Narendati kačkavalj.
Pecite 25 min na 200-220 stepeni... Služiti tople hrskave tikvice koje će vam se dopasti čim ih zagrizete...
( Kod bake u gostima )