Stari recept sa početka dvadesetog veka.
Uživajte u ovom starinskom receptu koji je bio popularan još na čuvenom brodu!
Sastojci:
- 2 kisele jabuke
- 4 žumanca
- 500 ml mleka
- 1 kašičica đumbira
- 80 g suvog grožđa
- 160 g šećera
- 1 limun
- 1 kašika putera
- 1 muskatni oraščić
- 1 kašika ekstrakta vanile.
Priprema na sledećoj strani...
Priprema:
Jabuke oljuštiti, prepoloviti, očistiti od koštica i iseći na parčiće. U sud sa isečenim jabukama dodati suvo grožđe i prelijemo sokom od limuna. Dodati i đumbir.
U tiganju sa rastopljenim puterom kratko propržiti jabuke, suvo grožđe i dve kašike šećera. Sadržaj tiganja presuti u veći dubok sud. Dodati rendani muskatni oraščić. Skuvati mleko i preostali šećer. Kada se šećer rastopi, skloniti sa šporeta.
Muteći mikserom, u sud sa mlekom dodati žumanca i ekstrakt vanile. Ovim preliti jabuke i suvo grožđe, pa peći 40 minuta na 200 stepeni.
Valdorf puding je gotov - uživajte!